En liten presentation av och mig mina hundar

 

Vi börjar med mig, jag heter Barbro och har varit intresserad av hundar i hela mitt liv.  Som vuxen har jag haft möjlighet att skaffa egna hundar. Mina föräldrar skaffade ett par pudlar när jag var tonåring. Efter några år blev de så osams att vi fick dela på dem. Jag som då hade flyttat hemifrån tog hand om den ena, Mia. Den andra bodde kvar hos mina föräldrar.

 

På detta sätt började ett intresse som bara blivit större med åren. Nu har jag 1 sheltie och 2 pumi. Min shelietik är född –98. Hon heter Gardena Gardens Blue Pearl kallas för Sisca. Hon är blue mearl färgad. Jag har haft två sheltie före henne.  En sobelfärgad Kingdoms Never let me down, Lizzie och en svartvit som hette Nightwind higlight, Arwen.

 

Pumi träffade jag på första gången på Stora stockholmsutställningen –99. Jag ringde till en uppfödare, Inger Svärd som berättade mer om rasen. Nu var jag helt fast. Av en händelse hade hon en tik som skulle ha valpar i januari. Detta passade oss perfekt. På detta sätt kom Bagarsjön´s Puffsi till oss under våren 2000. Hos oss kallas hon Tuffsi. Nu öppnade sig en ny värld för oss. Hundutställningens värld. Detta var något nytt för oss, men kul.

 

I dag år hon nordisk utställningschampion, Vi har åkt runt på många nya ställen och träffat mycket nya människor. Snart var började vi att fundera på att skaffa ännu en pumi, det blev Livet´s Brur , Clara. Hon är född år 2003. Nu blev det fart i huset 2 pumi och 1 sheltie. Vi har gått på lynadskurser, agiliykurser och spårkurser allt passar dessa hundar de tycker det är jättekul att jobba. Nu har vi väl inte gjort några lysande resultat i tävlingar men det beror inte på hundarna utan på matte som inte hinner med sina snabba kompisar.